VECKOSLUTETS VIKTIGASTE PERSONER och TILLBEHÖR!!

TORSDAG
ratta in Kl.1800
http://www.mixmegapol.se/3320.aspxFREDAG


LÖRDAG, en av dessa blir det!


En kommer leda länge men inte räcka till.
(
Tänkte på Stefan Evertz, men måste efter ett hett "insiderstalltips" ändra mig. Han har gjort flera långa träningspass och är preparerad för att gå för fullt i FYRA timmar. Med dessa fakta tror jag att det kommer bli SPEL MOT ETT MÅL.  Detta skrivet 31 oktober)

Damklassen? Jessica Niska?


SÖNDAGEN FAVORITER ÄR:


SEDAN ÄR DET MÅNDAG!
Då skall jag lyssna på Paul Potts. Sannsaga som tagen ur REKORDMAGASINET!


ON THEIR WAY HOME.

I morse fick jag ett mail från PERU. "Sydamerka Äventyrarna" är på väg hem till Santa Barbara. Allt är dock relativt. Det verkar vara en bit kvar. Dock, Shelly ser inte avstånd som något problem. Det finns bara ett jordklot och det skall man röra sig på.

Det började i Santa Barbara, målet var SydAmerikas  SydSpets.  Bolivia är osäkert så det blev flygtransport för förare och MC
.

Bifogar lite osorterade bilder från Sydamerika. Återkommer med ett fylligare reportage senare.Ett avbrott gjordes i Buenos Buenos Aires. Fruarna kom på besök. Hojarna lämnades in för förvaring.
Flyget till USA för vidaretransport till GOTLAND.  Sommarsemster på ÖN ett måste!
Bifogar lite sommarbilder från Gotland.Sommaren slut, åter till verkligheten.
Efter en tids "verklighet," dax att ta upp äventyret! Flyg till Argentina, och nu på väg hem?


Snart är det dax att ställa undan Suzukin, gränsla HD´n köpa flygbiljetter. Åter till ÖN och kasta sig över Gula Faran. Härlig sommar väntar.ELLER BLIR DET BÅTEN?
Tror första veckan går åt till att titta på kort!


KLÄDER GÖR MANNEN, kvinna "skiter" man i.........

Kollade in lite "hojfolk" idag. Det fina vädret lockade många, bl.a oss till kanske säsongens sista åkning.
Det som förvånar miig är avsaknaden av skyddskläder på medåkande "tjejer."
Verkar dock vara de "nydatade" som plockar ihop vad som finns i klädväg för en "sväng."
Så här kan de se ut. Bygg DIN EGEN HOJBARBIE!Grabben däremot är "fullmatad" för Super Bike!


Hur skulle Sverker Plofsson ha sagt?
SKALL DET BEHÖVA VARA PÅ DETTA SÄTTET?

MAZDA 323 bil med största tillåtna fordonsbredd?

Mazda 323, liten kompakt och smidig. Nära nog servicebefriad.
Men hur kan man tillverka en bil som är TRE och EN HALV METER BRED?
Varför monterar man inte avståndskännare på främre stötfångaren. En summer som ljuder när man är för nära något föremål
En sensor blir kanske dyr att montera. Dock kan man ta bort samtliga backspeglar då dessa ej fyller någon funktion. Ersätt sensorn med en VIT KÄPP på motorhuven.

Tur att det var två i bilen, annars hade det nog varit svårt med balansen.

Detta var det enda som avsteg från en i övrigt perfekt hojtur. Varför är det alltid så kul att åka i oktober?

VECKA 43

Hela veckan är präglats av ett "jätteflyt." Inget absolut inget har falerat.. Jo förresten en sak blev fel. Jag missade "Svensson Svensson på TV. Kan inte låta bli att älska serien. Serien borde vara grundkurs ETT för alla sk. Feminister. Feminist förresten är det inte ett diskriminerande uttryck?


Moderaterna har haft partistämma. Stöd till "GEN-forskning" och homoäktenskap. Undrar hur man tänker? har man inte lärt sig att alla människor har lika värde. Måste man föra upp det på partiprogrammet, det är väl självklart.
Kanske är det så att debatten får en del att "rygga" tillbaka.
"GEN-debatten" får mig att assosiera till FI, vilket gör att jag duckar, omedvetet. Kanske är jag inte ensam? Gudrun Schyman lägger, tycker jag ner för mycket energi på just FI. Hon har verkligen "slösat" bort sitt förtroende. Senaste 15 åren anser jag att hon varit den klart lysande stjärnan på den politiska arenan. Delar dock inte hennes politiska uppfattning.

Homoäktenskap?  Paulo Roberta är emot!  HBT är okay, men inte kyrkvigsel, om inte kyrkan vill. Det är väl ingen självklarhet att ALLA i ett SAMHÄLLE skall ha tillgång till allt. Något som förvånar mig är att så många människor helt plötsligt börjat gå ut  offentligt med, att de har den och den, sexuella läggningen. Vem bryr sig,  Jag behandlar människor med utgångspunkt från hur de uppträder i den omgivning jag berörs av.
 
Kravet att ha tillgång  till allt gör mig lätt irriterad. DHR(De handikappades RO) går ibland för långt tycker jag. DHR kräver tillgång till allt. Stora publika besöksmål är väl OK, men att kräva handikapptoalett på varenda näringställe är att gå för långt tycker jag. Det kommer säkert att finnas "hak" att välja på i närheten iaf.
För mig är det ingen självklarhet att man skall kunna åka rullstol på Ringmuren i Visby!
Apropå tillgänglighet, skall alla ha rätt att komma in överallt? Näringsidkare måste väl på ett "måttfullt" sätt kunna "sortera" insläppen. En annan sak är väl att deras "sorteringsmaskiner" (dörrvakterna) har en skrämmande dålig attityd till besökarna. Porsche går före Skoda!  Armani före KappAhl osv.Vad gäller sexuella aktiviteter så har Geijeraffären varit på "tapeten."  Har inga egentliga kommentarer, men kastar ett getöga på Engelska Parlamentet där utsvävningar i det sexuella gränslandet inte lyser med sin frånvaro.
Det jag vill komma till är att Leif GW Person, vilken är engagerad i Geijeraffären, är enligt mig den KLART LYSANDE STJÄRNAN på mediehimlen. Snacka om självdistans!Mona Sahlin lyser forfarande med sin frånvaro. Kanske är det dags att "städa" av i partitoppen. Det är nog läge att plocka bort "Persons hang arounds." Kretsen runt GP skapade en enväldig oemotsagd ledare, vilket i sluttändan blev partiets fall. Hoppas att Sahlin inser detta och förnyar. Jag ser mig som en vilsen socialdemokrat. Vad gäller Sahlin så var hon inte med, på min TOPP 20 lista som partiledare.
Moderaterna skall dock ha ett plus. Reinfeldts utspel möts ibland av offentliga "mothugg." Tror att Reinfeldt blir en "lyssnare" i motsats till Person.
Lotta Gröning i Aftonbladet har bra åsikter om det politsika läget. Både som krönikör och Bloggare
Visst kan man ifrågasätta Göran Person. Tycker dock att man är lite väl taskig mot Anitra Steen. En i mitt tycke kompetent Chef. Bara för att hon gått i allians med GP skall hon inte kritiseras. hennes privata ALLIANS känns som en "smekning" jämnfört med de som gått i POLITiSK ALLIANS med Maud Olofsson.


Veckan började KANON! Hojsäsongen börjar lida mot sitt SLUT. Fast egentligen känns det som den bara börjat.
Får väl bli en sväng idag?  Snart är väl läge att "STALLA" upp Järnhästen.

Hur som kommande helg är det Endurofest på Gotland. Vi åker på Torsdag! Vinnare i år? Kan inte tro att någon skall rå på Mats Nilsson. Kan det vara så att någon av Finländarna "snoppar" av Mats.
När det gäller GGN så har iaf. inte storleken någon betydelse! Går lika bra med 125 mellan benen som större!


Så här var hojvädret FÖRRA året JUST DENNA HELG! Rättare sagt VECKAN INNAN!


Embla fyllde 15 år i Lördags. Fest i "Sumpan," perfekt. Petras "timing" vad gäller mat är oslagbar. Just nu är det NAGELSKULPTRIS som gäller men MATLAGNING är nog hennes främsta gren, bland många bra.
Hittade en Digitalkamera, vilket hon ville ha inför Siamresan. Lönehelg och ingen kö på affären. Köpte även ett ELAKVARIUM och han klippa mig på en timme. GALANT sa BULL


Kul att gå på KALAS. Nu är det jag som är den gamla sura gubben bland ungdomarna. Ni vet den där personen som med åldern som enda merit krävde respekt och hänsyn. När man var i 20 årsåldern kom det alltid något sådant UFO och krävde att alla skulle lyssna och visa respekt. tack och lov så är det inte så idag, men kära barn, jag höjer en VARNINGSFLAGG. Tror dock att det tar längre tid att bli gammal idag än för fyrtio år sedan! Härligt att träffa La Familia.


Petras "kompis" säljer HD, vilket sammanträffande. Kajsa vilken också tillfört en Babies till familjen, liksom Mikkan. Kajsas kille träffar jag på då och då i mitt arbete. hade inte en susning om hans relation till Kajsa.
Härligt att se Mikkan och Kajsa med sina kelgrisar. Det känns så oerhört rätt, trots att många ondgör sig över att de "bara" är 20 år. Härligt tycker jag, så tror jag utan att veta att de kommer vara Cellutitfria ända till 30. Dock med reservationen att de inte börjar massavla.


Som sagt veckan började bra. Slutar lika bra, 7 rätt på travet ( Lindas förtjänst) och Solsken.
Bloggen blev dock lite väl lång och ostrukturerad, men se det som: HUVUDET PÅ EN GAMMAL GUBBE!
Slutligen INDRA måste var Sveriges mest  av mig, blåsta HUND, iaf Sundbybergs!
Men hon är underbar.
Lika Underbar som Cheerie och Dixon!FÖRVÅNAD!

IBLAND BLIR TILL OCH MED JAG FÖRVÅNAD!
image422

MITT FÖRSTAVAL! av INSTRUKTÖRER!Häromdagen fick jag en fråga om ett eventuellt upplägg av vidareutbildning av "Customåkare."
Jag började fundera på vilken "målgrupp" kommer att vändas mot?
Förmodlingen i segmentet 40 och uppåt. Antagligen många livsnjutande "Retros" vilka ser hojåkande som ett instrument  för frihet, samtidigt som det är ett sätt att förverkliga sina barndomsdrömmar.
Ser många likheter med "tjejernas" hästintresse. 
Hästintresset kombineras nära nog alltid med ridlektioner vilket gör att man per automatik får ut mer av sin hobby. Vet ingen ryttare eller ryttarinna vilken inte lärt sig "bromsa" sin häst, eller göra undanmanövrar i skogen.
Många Customåkare har fått MC-kortet per automatik då de tog Bilkörkortet. Det verkar inte var lika lättillgägligt för dem att få motsvarande "kunskapsuppdatering." Jag vet att "nyfikenheten" finns för att få ut mer av sitt MC-åkande. Avsikten är inte att få folk att åka fortare, det är hur lätt som helst, det är bara att vrida på gasen. Målsättningen är utveckla samarbetet mellan förare och MC. Målsättningen är att begränsa "pulshöjarna" man kan råka ut för under en MC-tur. Om något oförutsett skulle inträffa så måste man kunna lösa problemet på ett kontrollerat sätt.
Det gäller bl.a BROMSNING, KURVTAGNING, HASTIGHETSANPASSNING.
Ett är dock klart, FOKUS kommer att VARA BROMSTEKNIK.

Jag började fundera vilka jag skulle kunna tänka mig som instruktörer för en sådan här Utbildning!
Efter att ha funderat en väldigt kort stund utkristalliserades ett förstaval.
Det var bara att kasta sig på  "luren" för att fråga.  ALLA, observera ALLA tillfrågade var intresserade att bidraga med sin kunskaper. På mindre en tre timmar, en lördagsförmiddag, har jag fått ihop så mycket "hojkompetens" att det räcker och blir över.

Kommer på mig själv att "gubbarna" jag valt alltid har en lågmäld och lyssnande attityd.
De är inte några "åkskrävlare,"  vilka framhåller sin egen kompetens. Sin kunskap visar de på vägen och inte på "fiket."  Då pratar man ofta om andra saker. Jag vet oxå att "pedagogiken" sitter som en smäck. De de har en förmåga att förmedla sina kunskaper på ett klart och tydligt sätt. Både praktiskt och teoretiskt!

Allt verkar även fungera på "organisationsnivå" så nu gäller det bara att sy ihop det hela på ett "smakfullt" sätt.  Vad jag fått fram finns ett stort intresse såväl bland Märkesklubbar som enskilda Customåkare.

Efter att ha talat med Den store "Vissångarenamnen" känner jag bara tillförsikt.
2008 är vi gång med den kapacitet som behövs!Motorcykeltankar 17 oktober 2007.

Tänkte man skulle hinna blogga lite, men Tji!
Har aldrig gort det förr, men ikväll skall jag kolla fotboll. Sverige-Irland! MotorPetter tittade konstigt på mig när jag sa att jag skulle ägna kvällen åt idrott på Råsunda.
Spontant frågade han om det var StadionCross och om jag fortfarande åkte Yamaha. När jag förklarade att jag skulle kolla Zlatan såg han undrande på mig. Väntade bara att han skulle fråga om någon åkte Subaro.
Våra väger skiljdes, han gick hem till "hittekatten Kenta" och jag till mitt. Måste käka innan matchen, hade lite pölsa kvar sedan igår. Detta ihop med ett par stekta ägg är inte "kattskit."

Funderingar inför kommande blogg:
Hur skall vi lägga upp GGN i år, för att Zac inte skall missa något.
Ett är säkert Skogaholmslimpa och Stekta Ägg ett måste.

Partiledardebatten idag! Som jag läste på LG´s blogg:
VEM TALAR DOM TILL? Elller talar de bara med varandra?
Trots allt, Reinfeldt är inte min  idol, men han tillåter sig att delegera, BRA!

EU! Visar nu vad Ni som röstade JA röstade på.....
Nu kommer det, CENTRALSTYRNINGEN och inskränkningar av OFFENTLIGHETSPRINCIPEN.
Vidare skall vi vara värdnation, men vår Statsminister kommer bara bli BI-sittare i förhandlingarna.
Sveriges utrikesminister kommer heller inte att få kalla sig utrikesminister!
Ytterliggare inskränkningar om Nationell lagstiftning kommer, allt för snart.
LÅNGNÄSA åt ALLA JA RÖSTARE!

Björnar anfaller bara Jägare med Hund. SAAANT
Hundarna får Björnen att bli förbannad. Jycken blir skraj springer tillbaka och då kommer killen med bössan även han att bli ett hot. Koppla hunden och sluta gnäll!

Leif GW Persson. Toppar min lista över härliga självkritiska sanningsägare!

Lära Customåkare bromsa!
Det finns många C åkare men allt verkar kretsa kring R
Skulle gärna ställa upp på utblidning med HS o BA!

EU moppar!
Bort med "skiten" Återgå till det gamla "mopedalternativet."
Möjligtvis kan klass 1 moppar få köras med minst Lätt MC behörighet och B-kort.

Jornalister!
Tror den stackars Moderaten i Veijbystrand blivit NIDCITERAD. Därmed tvingad att avgå.
Jag läste iaf. utallandet som Ironi, men har man ingen humor då kan man vända på allt.

Blev idag intervjuvad, av en tidning,  Väljer att självcensurera om vad.

Centralstyrning!
MC-klubben låt kalla den "GUBBDAGIS" har äntligen brutit med de styrande från Europa.
Bra, Starkt, Äntligen! Jag kan nu med gott eget samvete bli medlem i klubben, igen.
Man skall inte gråta över spilld mjölk, men hur mycket "av våra pengar" konfiskerar moderklubben?

För övrigt växer barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Så det kan inte vara bättre än det är.


Såg en inbjudan på en "hojsait" om grusåkning! Kravet var att man kan åka grus?
Vad är lämplig hoj? PelleBäver på sin Hayabusa?


image411
Skrivet stående,  med en hand på styret!
Sladdande på en grusväg, med gatdäck och R hoj!!!!


OBS!
Hemma upptinad! Fotboll verkar inget kul, men korven var god.
Varför inte en speedwaybana på Råsunda?


GRATTIS LUDDE!

Grattis Ludde till Dina Cert!
Vet inte vad jag skall ge Dig i premie för bedriften?
Doggy, tror jag inte Du skulle uppskatta.
Sist vi sågs verkade Du leva på VIAGRA.
Men jag förstår Dig, Cheerie är ganska söt.
image410

ÄNTLIGEN!

Svenska BMW Motorcykelklubben har äntligen tagit beslutet att lämna BCE!
BCE är Motrorcykel Sveriges eget EU!
Vilken normalt funtat hojåkare vill ha rabatter i Nya Zeeland.
Jag har idag återanmält mig som ny medlem i BMW klubben. Jag lämnade klubben då jag inte ville vara med att betala "administrationslöner"  ett gäng "parasiter" i Tyskland.
Hoppas nu att BMW AG o BMW Sverige ställer upp till gagn för klubben.


MANLIGT!

Kan ej hoj vara läckrare?

Tror till och med att "Snut-Linda" skulle falla pladask!
image396

Hösttrötthet?

Någon mer än jag som är trött?
Är det avsaknaden av sol, eller är det mörkret vilket blir allt mer påtagligt?
Vore kanske en eftersträvansvärd tanke att krypa under fällen för att komma fram i maj.
Men då tror väl folk att man blivit björn.
Det har jag inte blivit så jag får hålla mig vaken även denna vinter.
Har dock blivit GAMMELMORFAR till underverket på bilden.
image382

RSS 2.0