VECKA 43

Hela veckan är präglats av ett "jätteflyt." Inget absolut inget har falerat.. Jo förresten en sak blev fel. Jag missade "Svensson Svensson på TV. Kan inte låta bli att älska serien. Serien borde vara grundkurs ETT för alla sk. Feminister. Feminist förresten är det inte ett diskriminerande uttryck?


Moderaterna har haft partistämma. Stöd till "GEN-forskning" och homoäktenskap. Undrar hur man tänker? har man inte lärt sig att alla människor har lika värde. Måste man föra upp det på partiprogrammet, det är väl självklart.
Kanske är det så att debatten får en del att "rygga" tillbaka.
"GEN-debatten" får mig att assosiera till FI, vilket gör att jag duckar, omedvetet. Kanske är jag inte ensam? Gudrun Schyman lägger, tycker jag ner för mycket energi på just FI. Hon har verkligen "slösat" bort sitt förtroende. Senaste 15 åren anser jag att hon varit den klart lysande stjärnan på den politiska arenan. Delar dock inte hennes politiska uppfattning.

Homoäktenskap?  Paulo Roberta är emot!  HBT är okay, men inte kyrkvigsel, om inte kyrkan vill. Det är väl ingen självklarhet att ALLA i ett SAMHÄLLE skall ha tillgång till allt. Något som förvånar mig är att så många människor helt plötsligt börjat gå ut  offentligt med, att de har den och den, sexuella läggningen. Vem bryr sig,  Jag behandlar människor med utgångspunkt från hur de uppträder i den omgivning jag berörs av.
 
Kravet att ha tillgång  till allt gör mig lätt irriterad. DHR(De handikappades RO) går ibland för långt tycker jag. DHR kräver tillgång till allt. Stora publika besöksmål är väl OK, men att kräva handikapptoalett på varenda näringställe är att gå för långt tycker jag. Det kommer säkert att finnas "hak" att välja på i närheten iaf.
För mig är det ingen självklarhet att man skall kunna åka rullstol på Ringmuren i Visby!
Apropå tillgänglighet, skall alla ha rätt att komma in överallt? Näringsidkare måste väl på ett "måttfullt" sätt kunna "sortera" insläppen. En annan sak är väl att deras "sorteringsmaskiner" (dörrvakterna) har en skrämmande dålig attityd till besökarna. Porsche går före Skoda!  Armani före KappAhl osv.Vad gäller sexuella aktiviteter så har Geijeraffären varit på "tapeten."  Har inga egentliga kommentarer, men kastar ett getöga på Engelska Parlamentet där utsvävningar i det sexuella gränslandet inte lyser med sin frånvaro.
Det jag vill komma till är att Leif GW Person, vilken är engagerad i Geijeraffären, är enligt mig den KLART LYSANDE STJÄRNAN på mediehimlen. Snacka om självdistans!Mona Sahlin lyser forfarande med sin frånvaro. Kanske är det dags att "städa" av i partitoppen. Det är nog läge att plocka bort "Persons hang arounds." Kretsen runt GP skapade en enväldig oemotsagd ledare, vilket i sluttändan blev partiets fall. Hoppas att Sahlin inser detta och förnyar. Jag ser mig som en vilsen socialdemokrat. Vad gäller Sahlin så var hon inte med, på min TOPP 20 lista som partiledare.
Moderaterna skall dock ha ett plus. Reinfeldts utspel möts ibland av offentliga "mothugg." Tror att Reinfeldt blir en "lyssnare" i motsats till Person.
Lotta Gröning i Aftonbladet har bra åsikter om det politsika läget. Både som krönikör och Bloggare
Visst kan man ifrågasätta Göran Person. Tycker dock att man är lite väl taskig mot Anitra Steen. En i mitt tycke kompetent Chef. Bara för att hon gått i allians med GP skall hon inte kritiseras. hennes privata ALLIANS känns som en "smekning" jämnfört med de som gått i POLITiSK ALLIANS med Maud Olofsson.


Veckan började KANON! Hojsäsongen börjar lida mot sitt SLUT. Fast egentligen känns det som den bara börjat.
Får väl bli en sväng idag?  Snart är väl läge att "STALLA" upp Järnhästen.

Hur som kommande helg är det Endurofest på Gotland. Vi åker på Torsdag! Vinnare i år? Kan inte tro att någon skall rå på Mats Nilsson. Kan det vara så att någon av Finländarna "snoppar" av Mats.
När det gäller GGN så har iaf. inte storleken någon betydelse! Går lika bra med 125 mellan benen som större!


Så här var hojvädret FÖRRA året JUST DENNA HELG! Rättare sagt VECKAN INNAN!


Embla fyllde 15 år i Lördags. Fest i "Sumpan," perfekt. Petras "timing" vad gäller mat är oslagbar. Just nu är det NAGELSKULPTRIS som gäller men MATLAGNING är nog hennes främsta gren, bland många bra.
Hittade en Digitalkamera, vilket hon ville ha inför Siamresan. Lönehelg och ingen kö på affären. Köpte även ett ELAKVARIUM och han klippa mig på en timme. GALANT sa BULL


Kul att gå på KALAS. Nu är det jag som är den gamla sura gubben bland ungdomarna. Ni vet den där personen som med åldern som enda merit krävde respekt och hänsyn. När man var i 20 årsåldern kom det alltid något sådant UFO och krävde att alla skulle lyssna och visa respekt. tack och lov så är det inte så idag, men kära barn, jag höjer en VARNINGSFLAGG. Tror dock att det tar längre tid att bli gammal idag än för fyrtio år sedan! Härligt att träffa La Familia.


Petras "kompis" säljer HD, vilket sammanträffande. Kajsa vilken också tillfört en Babies till familjen, liksom Mikkan. Kajsas kille träffar jag på då och då i mitt arbete. hade inte en susning om hans relation till Kajsa.
Härligt att se Mikkan och Kajsa med sina kelgrisar. Det känns så oerhört rätt, trots att många ondgör sig över att de "bara" är 20 år. Härligt tycker jag, så tror jag utan att veta att de kommer vara Cellutitfria ända till 30. Dock med reservationen att de inte börjar massavla.


Som sagt veckan började bra. Slutar lika bra, 7 rätt på travet ( Lindas förtjänst) och Solsken.
Bloggen blev dock lite väl lång och ostrukturerad, men se det som: HUVUDET PÅ EN GAMMAL GUBBE!
Slutligen INDRA måste var Sveriges mest  av mig, blåsta HUND, iaf Sundbybergs!
Men hon är underbar.
Lika Underbar som Cheerie och Dixon!Kommentarer
Postat av: Michelle

fina ord Gammelmorfar :D

2007-10-30 @ 10:20:27
Postat av: Svenska Sovsällskapet

Ger Ni hundarna lugnande medicin?

2007-10-30 @ 16:35:56
Postat av: Veronica

Din inställning till tillgänglighetens vara eller inte, för personer med funktionshinder, måste jag säga förvånar mig mycket! Visst är det så att jag kan gå in på ett annat fik om det jag råkar vilja gå på har trappsteg in - men varför skulle jag?! Bygger inte hela idén med marknadsekonomi på att det är jag, du och alla andra, som väljer det eller det stället att fika på eller den eller den tröjan att köpa. Du vänder på begreppen och menar att det ska vara upp till affärsidkarens goda vilja, om han släpper in mig i "sina" lokaler eller inte. Mycket besynnerlig inställning! Hade jag och andra i min situation(folk i rullstol) inväntat näringsidkares och andras goda vilja, istället för att påverka politikerna, så att de ändrar spelreglerna, så hade jag med allra största säkerhet suttit på institution ute på vischan och dunkat huvudet i väggen, i ren leda just nu! Att näringsidkare skulle ha rätten att sortera är nyliberala tankar som jag och många med mig, till vår fasa sett poppa upp både här och var i Sverige. Det är så man blir mörkrädd!

2007-10-30 @ 18:09:09
URL: http://vejron.blogg.se
Postat av: Bosse

Veronica,
Jag tror Du missuppfattar mig!
Vid allt NYETABLERING skall det vara tiilgängligt för ALLA.
Reservarar mig dock mot DHR kräver tillgänglighet ÖVERALLT.
Se bara på alla fik i Gamla Staden. Tror Du att de är intresserade av att bygga om för EGNA PENGAR?
Vissa av fiken på söder är så "små" att de inte tillåter barnvagnar. Hur skall dessa anpassa och för vilka pengar.
Det finns ett antal butiker och näringsställen där DHR´s krav helt enkelt inte fungerar, TYVÄRR.
Du behöver inte bli mörkrädd, Veronica. Självklart skall tillgägligheten förbättras för tex. rullstolsbundna, jag tror dock inte det är möjligt överallt.

2007-10-31 @ 12:51:05
Postat av: Veronica

Bosse, problemet är att det inte ens vid nyetableringar är så att det anpassas idag - OM inte näringsidkaren själv vill och det vill man ofta inte och hänvisar då till ekonomin som en orsak. Jag kan förstå det och jag tillhör dem som menar att vi måste göra som i USA, där en lag(Americans with Disabilities Act) som förbjuder diskriminering pga bristande tillgänglighet, har funnits i över 10 år. I USA är det nämligen så att när lagen kom så kunde näringsidkare söka rot-avdrag för handikappanpassningar av sin näring och så är det fortfarande idag, fast i mindre skala. Jag har också förståelse för att det lilla fiket på Söder inte har råd att göra de ombyggnader som krävs, men det är heller inte rimligt att ALLA ANDRA i Sverige ska få välja vart de ska gå, men inte den delen av befolkningen som inte kan gå.

När det gäller Gamla Stan har jag också hört argument mot att handikappanpassa näringar där - då har argumenten varit att man förstör ambiansen. Undrar om det var samma diskussion, när man drog in värme och vatten i dessa 1700-talskåkar? (vissa av kåkarna är ju dessutom ännu äldre)

2007-10-31 @ 18:00:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0