Tänk så olika det kan bli? Eller ändå inte!

Mikkan mitt äldsta barnbarn skall skänka oss lite flickebarn, de närmaste dagarna.
Hon kämpar för att få bort sin mage. Tänk vad skönt det skall bli för henne att slippa gå bakåtlutad.
Arbetsnamnet, och förmodligen dopnamnet är bestämt till Carmen. Häromdagen fick hon en "babysitter" eller liknade. På den står det klart och tydligt att man inte skall lyfta i karmen, visserligen med K men det verkar som fler är beredda på nedkomsten. Ett är säkert, Carmen lär komma när man är som tröttast. Men ring mig, så kör jag inom 5 minuter.
Tycker det är lite komiskt, Mikkan har byggt upp sin mage på nio månader.
Jag har byggt upp min på fyrtio år.
Ett har vi dock gemensamt vi vill båda bli av med våra magar.

Hur skall vi då lösa detta? Mikkan behöver bara krysta en stund i varm skön säng. Sedan är hon vacker som en  "vidja" igen.
Tror dock att det skall lösa sig för mig oxå. Det är bara följa min kompis Zac´s råd. Ändra kosten radikalt innan Du får hjärtinfartkt. Gång på gång betonar han vikten av lågkalorikost, rökslut och vikten av måttlighet.
Hans näringsriktiga frukostar, välbalanserade måltider, rökfria liv har gett resultat.
Två "inläggngar" på observation de senaste halvåret. Det klasssiska symtomen, hugg i bröstet, domningar i armen mm. Allla klassiska tecken på "tungt hjärta."
Orsak ett: FINLANDSRESA med brottning.        Orsak 2: Bortforsling av ris
Själv känner jag mig som en lyckligt lottad bov. Helt fel mat, överkonsumtion av cigaretter.
Min pump har hitintills fungerad som den ska. Förmodligen är orsaken att jag är 10 år äldre och har en förmåga att delegera bort allt tungt arbete.

Skämt och sido, Zac har helt rätt man skall vara rädd om hälsan. Jag har därför, sedan en vecka valt bort vissa delikatesser i hop om att smalna av en bit. Undviker feta rätter, försöker äta mycket grönsaker, ta bort socker mm.mm. Altt enligt dietisten Zac´s modell.
Igår var Zac och jag ute och åkte MC. Vi stanade till på Rosenhill för en fika. Givetvis valde vi nogsamt ett lågkalorialternativ. Gissa vem som förtärde vad?


(Utan att avslöja något. Skaldjursmackan var på Fullkornsbröd, utan majonäs och smör.)

På vägen såg jag en skylt, vilken jag inte ville Zac skulle ha sett. Minimotorbåtstävlingar!
Alla former av udda motorsporter lockar honom på samma sätt som en kvinna dras till REA skyltar. När jag förstod att han sett insåg jag att vi snart skulle vara där.
Visst är det häftigt, denna totala upplevelse folk har med sina "grejer." Fort går det, kul är det och jag måste tacka Zac för att han såg skylten!  50 cc, 60 knop och radiostyrt. Verkar var lite "smör i het stekpanna."

Det som är så kul att de tävlande med glädje berättar om sin sport på ett intresseskapande sätt.
Visst Zac kan mycket och ställer de rätta frågorna.

På kvällen kom Zac upp till mig. Vi skulle fortsätta hälsokostdagen med en kopp the. Jag var helt inne på den slanka linjen men "LKC" hade skickat med BLÅBÄRSPAJ och Vaniljsås. Skickat med är ordet sa BULL, men Zac gick och hämtade medskicket då han glömt det första gången han kom.
Konstaterade när jag så bilderna att vi har samma syn på saker och ting. vad är viktigt med en bild?Tidigare på dagen hade jag nämnt hur gärna jag vill åka MC till Ungern. I samma andetag ställer jag dagens mest korkade fråga: TALAR DU UNGERSKA?
Självklart en onödig fråga, han är ju född i Budapest.

Första gången han kom hade Zac som sagt glömt Blåbärspajen.
Istället fick jag reseinformation rörande Ungern.
Mao. Vi är praktiskt taget redan där.

Undra var vi hamnar nästa gång vi åker HOJ. Förmodligen i Fagersta, där kommer nämligen SM i Gräsklipparcross gå av stapeln i helgen.
image273
Om Ni läser detta, säg inget om tävlingen. Jag tänkte åka till Gotland.(MasdjävlarÖn)

Vi avslutade kvällen med en underbar Blåbärspaj, Tack Vendela o LKC.
Jag tog måttligt med Vaniljsås, dietisten tog fyra skedar.
Men så skiljer det ju 10 år!

Kommentarer
Postat av: Michelle

jasså du? så nu ska du börja äta nyttigt.. jag som hade tänkt att mina kock till sambo skulle laga dig o mig en häärlig middag bestående av fläsk. potatis å löksås :D ganska fettigt :D

2007-09-17 @ 23:20:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0