Ännu ett bottennapp!


Citat ur Aftonbladet:

Bland det mest graverande är LO:s tolkning att även krönikörerna ska räknas som opinionsmaterial och att Aftonbladets krönikörer då också skulle godkännas av duon Wanja Lundby-Wedin och Erland Olauson, som båda sitter i Aftonbladets styrelse sedan många år.
Vid flera tillfällen framförde de dessutom krav på att debattredaktören Lotta Gröning skulle sparkas och att den politiska kommentatorn Lena Mellin skulle hind­ras från att ha en avvikande åsikt från den LO-styrda ledar­sidan.
- LO ville stoppa Lena Mellin från att ha en annan åsikt än ledarsidan. Erland Olausson har drivit frågan, men det har gjorts med Wanjas samtycke. Lotta Gröning skulle inte få representera Aftonbladet i debatter och få vara med i andra medier,Nu går Lotta Gröning till Expressen. Jag förstår henne. LO med Vanja Lundby Wedin tillåter inte längre åsiktfrihet.
Aftonbladet väljer att, från att ha varit oberoende, numera vara LO/Partistyrd.
Jag blir mer och mer konfunderad. Hur kan man överhuvudtaget vara LO-medlem?
Trodde i min dumhet, att det fria ordet var ett honnörsbegrepp inom Socialdemokratin.
Snart förbjuder man väl "politisk" kultur?

Kanske är Lotta Gröning vår tids Vilhelm Moberg?
Väljer iaf att inte "styras." Heders L8.
Lotta Gröning är iaf en av de "tuffaste" sanningsägarna. Oavett var man står politiskt.

Kommentarer
Postat av: Leffe

AB har väl mej veterligen varit sossarnas främsta parti-organ sedan 8/10-56 då LO tog över blaskan från Torsten Kreuger(brolla med Ivar), utom möjligen sedan den 2/5-96, när schibstedt köpte 49,9 procent av aktierna, men men LO har ju som vanligt majoritet med 50,1 procent, och att med en sådan ägarstruktur hävda oberoende synes i stort sett löjeväckande. Visserligen något bättre än under 2:a världskriget då tidningen var helt och hållet pro-nazi och hävdade åsikten att det var en mer fredlig lösning att låta Hitler ta över Europa.

2009-06-12 @ 13:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0